Vodeno jahanje

Predšolski otroci – vodeno jahanje (PIMP MY PONNY) 4-10 LET

Tečaj namenjen za predšolske in šolske otroke nižje stopnje, kjer se otroci z vodstvom instruktorja učijo prvih kontaktov in dela s konji. Spoznavajo konje in njihovo življenje, vedenje in šport s konji. Spoznavajo opremo jahača in rokovanje z njo. Učni program je usmerjen predvsem v smeri kontakta in dela s konjem. Otroci v tečaju osvojijo vse dele opreme za jahanje in njeno uporabo, ter vzdrževanje. Delo s konjem pa je usmerjeno v jahanje s pomočjo vodnika. Na koncu tečaja se vsi tečajniki predstavijo pred staršem in ostalim obiskovalcem.

Vodeno jahanje za otroke

Tekmovanje v vodenem jahanju je tradicionalno tekmovanje v Angliji in sestavni del tekmovanj v Nemčiji in drugih konjeniško razvitih državah ter omogoča najmlajšim bodočim jahačem aktivno udeležbo na turnirju oziroma tekmovanju. Pri tem se lahko otroci prvič soočijo s predstavitvijo ponija in se seznanijo s tekmovalnim okoljem in potekom tekmovanj. Otroci, ki jahajo v jahalnih šolah, imajo na tovrstnih tekmovanjih priložnost pokazati, kaj so se naučili in prejmejo napotke za naprej.

Navdušenje celotne družine na takšnih tekmovanjih v tujini znotraj turnirjev se kaže na večjem številu gledalcev. Zavedati se je potrebno, da najmlajši predstavljajo prihodnost in bodoče tekmovalce oziroma člane konjeniških klubov in Konjeniške zveze, zato jih je potrebno čim prej vključiti v aktivnosti. Pri tem ne smemo pozabiti otrokom pokazati, kako pomembna je skrb za svojega ponija, ne glede na to, ali je njihov ali ga le občasno jahajo v jahalni šoli.

Del ocene pri tekmovanju je tudi urejenost ponija in ustrezna nega tako ponija kot opreme. V pravila, ki so nastala po vzoru pravil v tujini, je vključeno tudi spoznavanje najmlajših z osnovami reje. Tako morajo jahači svoje ponije predstaviti, povedati njihovo ime, spol, starost in rejo. Če so ponijevi starši znani, morajo navesti tudi ime očeta in materinega očeta ter pri tem paziti na pravilno postavitev ponija.

 

TEKMA V PONI LIGI – VODENO JAHANJE 13.10.2018

V SOBOTO 13.10.18 SMO SE PONOVNO UDELEŽILI Z NAŠIMI JAHAČI IN KONJI  VODENEGA JAHANJA

Iskrene čestitke našim jahačem in Bistri,  ki so vsak v svoji skupini uspešno pridobili 2. mesto.

v3v4v1v2