Dan mladosti na konju

Tekmovanje

25. Maj  je praznik Konjeniškega centra AMAY. Letos so praznovali tretje leto svojega delovanja  in organizirali prireditev z naslovom DAN MLADOSTI NA KONJU.

Organizator Konjeniški center AMAY je pripravil tekmovanje v 6 kategorijah med najmlajšimi  v spretnostnem vodenem jahanju.  Tekmovalci so pokazali spretnost in uravnoteženost v sedlu.  Na poligonu so iz konja morali pokazati poleg brezhibnega ravnotežja tudi koncentracijo na nalogo, ki so jo izvajali. Z žogicami, ki so jih pobrali iz različnih predmetov, so morali zadeti drug predmet.  Z obročem v roki so morali prejahati razdaljo ne da bi se z njim dotaknili vrvice, premagati različne ovire in z rokami izvajati različne like….vse v koraku in kasu na konju s pomočjo vodnika.

 V drugem delu   prireditve pa je potekalo tekmovanje v dresurnem jahanju v dveh  kategorijah.  Jahači so pokazali osnovne veščine dresurne naloge v kasu in dresurne naloge v galopu.  Tekmovanja se je udeležilo skupaj 34 tekmovalcev.

Prireditelj pa je po razglasitvi pripravili presenečenje za tekmovalce in njihove navijače.  Kuhar je  v jahalnico  prinesel veliko torto in slavje se je nadaljevalo ob rezanju in pokušanju torte. 

Med obema tekmama, ko so se urejali rezultati, pa so organizatorji predstavili novost v Konjeniškem centru AMAY. To je VOLTIŽIRANJE ali Gimnastika na konju. Dve mladi perspektivni jahačici Konjeniške šole AMAY sta pokazali gimnastične in spretnostne veščine na konju. Da pa je bila predstavitev v duhu otroške igre, so se izvajalci točke oblekli v Piko Nogavičko in Gusarja…..Pikinega konja Alfreda pa je odlično odigral APOLLO. Gledalci in tekmovalci so bili nad prestavo navdušeni.  Za zaključek prireditve, pa sta Maja in Jakob prikazala sinhrono dresurno jahanje  v paru in prikazala kako jahača v paru izvajata dresurno jahanje v »zrcalni sliki«.  

Pri organizaciji so nam pomagali tudi SPONZORJI:

– PILIH BETON D.O.O.
– NJIVA D.O.O.
– ENERGOSON D.O.O.
– ZAKON MLADEN BALAŠKO S.P.
– UNI HORSE
– VIJA D.O.O.
– PONY NAKLO
– HAPPY HORSES
– VETERINARSKA BOLNICA SLO.BISTRICA
– HIŠKA ZDRAVJA

V imenu KC AMAY se zahvaljujemo tudi Podžupanu Občine Žalec Matjažu Keku, ki nas je prišel spodbuditi in navijati za naše tekmovalce.

Foto: Marjan Lampret


Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s